Annons:
Etikettvuxenkalas
Läst 21827 ggr
Dojdan
2009-03-27 22:04

Festfixaren tipsar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Linnea Johansson är en svensk festfixare som jobbar i New York. Hon har släppt boken Festfixaren. Här är ett utdrag med några av hennes bästa tips.

1. Arrangera cocktailparty i stället för middag
Det är lättare att designa. Det är också billigare. Drinkar och tilltugg kan förberedas i kannor och på brickor. Det tar också bort pressen att alla ska bli mätta, det är glammigare och roligare att mingla runt. Dessutom blir det faktiskt billigare. Du kan använda dyra ingredienser, men eftersom det behövs så lite som tilltugg blir det billigare i slutendan. Det är helt klart min favoritfestform.

2. Tema
Ha alltid ett tema när du planerar fest. Det behöver inte betyda att du måste ha en grandios maskerad, utan kan vara något lätt som exempelvis ett färgtema. Temat gör att festen ser snygg och genomtänkt ut. Den blir också mycket lättare att planera då man har en bana att tänka i med allt från inbjudan till efterrätt.

3. Fokusera på dina intressen
Basera festen på dig själv. Festen ska vara rolig att gå på men även att plannera. Så försök inte göra allt. Om du är intresserad av blommor, lägg fokus på blommor. Är du en hejare i köket, fokusera på maten. Älskar du badminton, kör en turnering på gräsmattan med drinkar och tilltugg. Fest måste absolut inte vara en 3-rättersmiddag utan kan vara vad som helst.

4. Fuskstäda
Ta fram fönsterputsen. Putsa på glansiga ytor som vattenkranar, dörrhandtag, bord och hyllor. Strunta i dammråttorna under soffan, de syns ändå inte. Städar gör du efter festen.

5. Städa toaletten
Det enda rummet du behöver städa ordentligt innan festen. De flesta av gästerna kommer att göra ett besök här. Dessutom tänder alla ljuset. Ställ fram en korg med tuggummi, munvatten och lukta gott-spray. Fyll badkaret till hälften. Placera ut flytande ljuslyktor i vattnet!

6. Möblera om
Skjut ihop möblerna du vill ha kvar i rummet till en eller flera sittgruppsöar. Förutom soffa, stolar och fåtöljer, kan du använda dig av kuddar och filtar. Festen blir mer social om du får flow i rummen.

7. Rena ytor
Flytta undan allt som inte känns party eller är ömtåligt - skor, jackor och prydnadssaker. Skapa rena ytor på bord, byråer, fönsterkarmar och bokhyllor. Då upplevs rummet större och gästerna får plats för sina drinkar.


Annons:
Honungskaka
2009-03-31 23:49
#1

Vilken härlig artikel!

Josefin

Medarbetare på Glamour I Fokus!

Mysan59
2009-04-01 00:27
#2

Vilka bra tips!

Strumpa
2009-04-01 13:03
#3

jättebra Dojdan! :)

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Faxlin
2009-04-02 16:04
#4

Super bra artikel verkligen.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Farwuq
2010-12-01 13:17
#5

putt

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Mitralis
2010-12-05 19:30
#6

Bra puttGlad



Annons:
Upp till toppen
Annons: