Annons:
Etikettallergi
Läst 13057 ggr
[TrevorS]
11/26/11, 9:29 PM

Allergi - Vete, Mjölk & Äggfria Muffins

Ibland händer det att någon på kalaset inte tål vete eller gluten! Mixer kan vara riktigt dyra om man vill göra något litet, här är flera toppenblandningar som man kan baka vetefritt, glutenfritt, dessa recept är även mjölkfria och äggfria.


Bild: TrevorS, får ej kopieras utan tillstånd.

Det finns många som inte tål vete, gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Men som tur är har det kommit många bra produkter, tyvärr innehåller många vetefria mjölmixar äggprotein, laktos eller mjölkprotein vilket gör att många inte kan äta det heller. På internet hittar man ytterst lite recept som är anpassade. Men det finns ett grundrecept som man kan variera en hel del som är perfekt.

Att få till den perfekta, vete, mjölk och äggfria muffinsen innehåller tre steg.

  1. Blanda smeten länge.
  2. Låt smeten vila i 15-20 minuter innan gräddning.
  3. Häll upp i formarna precis innan du ska sätta in dem i ugnen för att de inte ska fastna i formen. (vilket det kan göra om de är i formen ett tag, då kan den bli fuktig och då fastnar dom lättare)

GRUNDRECEPT:
4 deciliter alternativmjölk (sojamjölk, rismjölk) - vatten (blir då inte lika "fluffiga")
1½ matskedar fiberhusk
3 matskedar potatismjöl
2 deciliter majsmjöl
1 deciliter rismjöl
1 matskedar sirap
3 matskedar olja (inte olivolja)
1 kryddmått salt
1½ deciliter socker
3 teskedar bakpulver

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda alternativmjölken med fiberhusk, vispa noga tills det börjar bildas ett gelatinliknande ämne. Tillsätt potatismjölet och vispa tills det löst upp sig helt. Tillsätt sedan majsmjöl och rismjöl, fortsätt att vispa i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa i någon minut tills allt blandat sig noga. Låt vila i 15 minuter. Häll upp i muffinsformar cirka 3 matskedar. Grädda i 15-20 minuter, prova gärna med sticka när de är klara.

Tips på variationer:
Björnbärsmuffins: blanda i 5 deciliter frysta björnbär i smeten efter den vilat i 15 minuter. Grädda 20-25 minuter (tar längre tid då det är frysta bär i)

Blåbär/Hallon/Lingon: blanda i färska /tinade 1 deciliter blåbär efter smeten vilat i 15 minuter. Gräddas som vanligt.

Choklad: blanda i 2-3 matskedar i början av smeten.

Vanilj: tillsätt 2 teskedar vaniljsocker i början av smeten.

Morotsmuffins: Riv 1 morot fint och blanda i smeten från början. Gräddas 20-25 minuter. Prova med sticka när de är klara. Ha gärna i 1 tesked kanel och lite citronsaft och 1 matskedar finrivet citronskal.

Apelsin: Blanda i 3 matskedar apelsinsaft i början av receptet.

Bild och text TrevorS

_
_

Annons:
Gunlog
11/29/11, 8:14 PM
#1

Åh, så mums! Tungan ute

Jag har faktiskt misslyckets med muffins en gång i tiden… Skäms

Jo, det är sant!

Jag tog i lite rabarber, men de ble inge bra för den sjönk till botten… och förstörde hela fluffet, så det blev hårda degklumpar…

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

[TrevorS]
11/29/11, 8:28 PM
#2

Ojdå, lät inte så gott, då fick ankorna lite mat istället? Tungan ute

Gunlog
11/29/11, 8:36 PM
#3

Nej. Skäms för att berätta, men min arbetskamrat tiggde sig till dem… Han åt upp alla! Han tyckte de var lite torra, men de var söta nog för att doppa i kaffet, sa han. Det var nog mer än muffinsen som var torrt… Skäms

Han gick på jobb sedan och sa att jag var jätteduktig på att baka! 2 tjejer kom till mig och ville ha recept.

Som sagt, det var mer än muffinsen som var torra… Obestämd

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Grodan
12/4/11, 3:42 PM
#4

Trevor, the king of recept för allergiker och veganer mm Kyss

Jag ska baka dessa och även ersätta socker med honung.

Skrattande


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: