Barnkalas

Prinsesskalas

2009-03-29 20:46 #0 av: Dojdan

Alla flickor har väl någon gång önskat sig ett kalas med temat prinsessor. Att få klä sig i rosa och glitter brukar ju falla de flesta småflickor i smaken. Så hur gör man då ett lyckat prinsesskalas? Här är lite tips och idéer!

Klädsel: Självklart är det viktigaste på hela kalaset födelsedagsprinsessan själv. Många leksaksbutiker har färdiga prinsesskit med klänning och tiara som man kan köpa till ett rimligt pris (det kan ju vara bra om hon får kläderna till kalaset i present på sin födelsedag så att det inte blir så mycket kostnad för själva kalaset). Om man vill komma undan lite billigare så kan man ta en klänning som hon redan har och göra den mer prinsesslik med glitter och smycken. Att bara köpa till en tiara eller en prinsesskrona kan göra små underverk!  

Dekorationer: Att dekorera inför ett prinsesskalas behöver inte vara så krångligt och tidskrävande. Det finns väldigt enkla medel för att snabbt få det att se ut som att barnen sitter i sitt alldeles egna slott och fikar. Ballonger och serpentiner i pastellfärger att hänga i taklampan och dörröppningar gör det snabbt mycket mysigare. Med lite klister och glitter kan man snabbt göra ballongerna jättesöta med olika mönster.

Nu för tiden finns det så otroligt mycket tillbehör att köpa för att snabbt få till ett tema. Papperstallrikar och muggar med prinsesstryck finns att köpa lite här och var, både i leksaksbutiker och välsorterade matbutiker. Att duka med papperstallrikar och muggar är dessutom väldigt smidigt ur den synvinkel att man lätt kan kasta allt efteråt och slipper disken.

Placeringskort kan även uppskattas på barnkalas. En idé är att sätta de runt sugrören, på så vis kan alla ha koll på sin mugg under hela kalaset också. Papperskort med namnet och ett klistermärke eller ett ritat mönster på utgör enkla, men fina, placeringskort. En idé kan vara att skriva Prinsessan Sara, Prinsessan Malin etc. på de olika korten.

Tårta: Självklart ska en prinsessa även ha en riktigt prinsessig tårta på sitt kalas också. Om man väljer att göra tårtan själv så kan man lätt få tårtan väldigt prinsesslik genom att ha i lite röd karamellfärg i grädden så att den blir rosa. Om man hellre vill ha glasstårta så kan man bygga upp ett slott med hjälp av halvliters glasspaket och glassstrutar (till tornen). Det brukar vara en väldigt uppskattad tårta.

           Bild: spelochpyssel.com prinsess_slott_150.jpg

Lekar: Att ta gamla vanliga lekar och döpa om dom fungerar alldeles utmärkt på ett prinsesskalas. Till exempel kan man döpa om hela havet stormar till prinsessan på ärten (alla barn går runt stoar medans musiken spelar, när musiken slutar ska man snabbt sätta sig på en stol. Det är en stol mindre än antalet deltagare och den som inte får någon plats åker ut. Sist kvar får titeln prinsessan på ärten).

Man kan även göra den klassiska fiskedammen där godispåsarna innehåller godishalsband, klistermärkern eller något annat sopm prinsessor kan uppskatta.

Frågesport med prinsesskunskap kan fungera då barnen är lite större. Man kan då ha med frågor om de olika sagoprinsessorna eller varför inte Sveriges rikitga prinsessor.

Att avrunda kalaset med en riktig prinsessfilm som till exempel Törnrosa brukar kunna vara en bra idé. Då kan barnen sluta titta vartefter föräldrarna kommer för att hämta.

 

Lycka till med prinsesskalaset!

 


Anmäl
2009-03-30 00:17 #1 av: Mysan59

Vad rolig den här sajten var, tack för den! Glad

Anmäl
2009-03-30 00:18 #2 av: Dojdan

oh va roligt att du tycker dte Mysan :)


Anmäl
2009-03-30 00:21 #3 av: Mysan59

Flört

Anmäl
2009-03-30 00:31 #4 av: gullenos

Min låtsaslillasyster har alltid prinsesskalas. Det var så gulligt när den minsta pojken som  var två år kom, När alla andra var riddare och prinsar så var han Kung! Haha hur gullig som helst :)

Anmäl
2009-03-30 10:46 #5 av: hellosugar

jättebra artikel! här är ett förslag på cupcakes som man kan göra till ett princesskalas. Dessa gjorde succe bland småflickorna och jag har nyss fått en förfrågan på att göra något liknande till ett princesskalas i april :) popluärt tema!

/åsa - hellosugar.se

Anmäl
2009-03-30 15:13 #6 av: Dojdan

Åh vilka fina cupcakes! Har du gjort dom?


Anmäl
2009-03-30 19:25 #7 av: hellosugar

tack tack! ja, jag gjorde dem till min pojkväns kusins barnkalas :)

Anmäl
2009-03-30 19:41 #8 av: Dojdan

Jättesöta! Du verkar duktig.. lägg gärna in lite inspirationsbilder under "tårtor" om du har lust :)


Anmäl
2009-03-30 19:41 #9 av: Animalen

#5, Jösses så gott det ser ut! Hur har du gjort dom?

Anmäl
2009-03-31 02:01 #10 av: hellosugar

tack igen :)

#8, ja visst, jag lägger in lite bilder under tårtor.

#9 om du menar princesskronorna så gjorde jag dem i sugarpaste. jag kavlade ut SP och tryckte ut mönstret till kronorna med en vanlig bordskniv. sen "limmade" jag ihop dem med vatten. (hoppas det svarade på din fråga.)

Anmäl
2009-04-16 12:55 #11 av: Faxlin

Ja, det här är en bra sat. Bra tips om hur man lätt fixar till det för sina barn på kalaset.
Det här med temat prinsess kalas kommer jag nog ta när det är dags för dotterns kalas i höst tror jag. Får se vad min kråkunge vill då. Men tipsen var riktigt bra härifrån.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-04-16 18:11 #12 av: Dojdan

#11 härligt! Bilder i massor vill vi ha!


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.