Vuxenkalas

Nio bra planeringstips

2009-03-27 22:10 #0 av: Dojdan

När en fest ska planeras, stor som liten, så är det ofta svårt att veta i vilken ände man ska börja. Här är några bra festtips du kan använda dig av.

1. Var noga med vem du bjuder

När du planerar en fest så kan det kännas naturligt att bjuda in familjen och alla dina vänner som bjudit dig på fest. Men ju större fest, desto dyrare och mer hektiskt blir det. Vårt festtips är istället att begränsa dig till ett visst antal gäster och lägg inte till fler personer i sista minuten.

2. Sätt en budget för festen

Innan du går vidare är det bra om du börjar med att bestämma en budget för festen.

3. Gör en checklista

När budget är bestämd så gör en checklista på vad du behöver för att få en lyckad fest. Gå gärna tillbaka till checklistan och checka av saker som blivit gjorda.

4. Bestäm aktiviteter

Vill du ha några speciella aktiviteter förutom mat och socialisering? Planera i så fall spel eller lekar och andra aktiviteter som du vill inkludera. Ha gärna ett pris för att göra det hela lite mer spännande.

5. Skicka elektronisk inbjudan

Att skicka ut festinbjudan med brev och unika kort tar både mycket tid och kostar pengar. Använd istället e-post och skicka inbjudningskort elektroniskt.

Ett digitalt inbjudningskort är både enklare att hantera och är samtidigt miljövänligt (kräver ingen pappersförbrukning).

6. Inkludera rätt saker på inbjudningskortet

Glöm inte att skriva ner anledning, datum, tid och adress. Ha ett tydlig RSVP datum och kontaktinformation.
Om det är en speciellt typ av fest, se till att få med dress code, t. ex black tie, casual, eller jeans. Ha gärna med en vägbeskrivning.

7. Introducera folk som inte känner varandra

Var noga med att introducera folk som aldrig träffat varandra förrut. Ge en kort beskrivning hur du känner dem och någon positiv kommentar om dem, t. ex Peter som är min granne, jobbar extra som DJ. Ni gillar båda schlagermusik..

8. Fotografera festen

Glöm inte att ta med kamera och fotografera. Det är alltid uppskattat att se bilder från en fest och roliga minnen kommer tillbaka. Eller be någon som gärna fotograferar att ta med sin kamera.

9. Fixa bra musik

Ingen fest är kompett utan musik. Spela musik som passar kvällens tema och låt gästerna bestämma lite av låtarna. På dansgolvet möts folk och har kul tillsammans.

 

Källa: www.festvaning.nu


Anmäl
2009-03-28 03:06 #1 av: AnneN

Vad betyder RSVP?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-03-28 14:50 #2 av: Dojdan

RSVP är en förkortning av den franska meningen repondéz s'il vous plaît somm betyder i princip samma sak som OSA på svenskan, Alltså ett datum då man ska svara på inbjudan.


Anmäl
2009-04-16 13:05 #3 av: Faxlin

haha, bra att du frågade Anne, inte bara jag som kände mig vilsen med andra ord :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-04-16 13:08 #4 av: Faxlin

Glömde säga, en mycket bra artikel. Mycket tänkvärt där.

Vill gärna slå ett slag för barnkalasen. När era barn går på dagis. Bjud hela avdelningen då. Många kommer inte dyka upp, jag vet det, för de har annat inplanerat och sådant. Men alla barn behöver få känna att de blir bjudna.
Kanske är det anant som sätter käppar ihjulet, vet ju inte hur stora avdelningar ni har visserligen.
Men här hos oss vart barnen elaka mot varandra nästan när de gällde just kalas. Om jag inte får det så får inte du komma på mitt kalas sedan. Så nu har vi så att ställer man till kalas så bjuder man alla. Inget barn behöver känna sig bortglömda och oönskade.

Förlåt för att jag spårade iväg lite.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-04-18 21:01 #5 av: Strumpa

jättebra Dojdan! :) du är ju kung på artiklar tycker jag Cool

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-11-23 12:51 #6 av: ebjudan

Hej, tack för 9 bra tips! Vill passa på att slå ett slag för min sajt http://www.ebjudan.se . Ett perfekt verktyg för tips nummer 5. "Skicka elektronisk inbjudan".

Mvh

Magnus

Anmäl
2010-03-21 20:15 #7 av: Farwuq

Jag läser och lär.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2010-05-12 18:57 #8 av: Mitralis

Tänte höra om det går bra att jag lägger upp den här sidan på Kost i fokus?

Anmäl
2010-05-13 15:24 #9 av: Farwuq

Det gå säkert bra, men förklara att den är dold och därför lite "mystisk".

Flört

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.