Vuxenkalas

Festfixaren tipsar!

2009-03-27 22:04 #0 av: Dojdan

Linnea Johansson är en svensk festfixare som jobbar i New York. Hon har släppt boken Festfixaren. Här är ett utdrag med några av hennes bästa tips.

1. Arrangera cocktailparty i stället för middag
Det är lättare att designa. Det är också billigare. Drinkar och tilltugg kan förberedas i kannor och på brickor. Det tar också bort pressen att alla ska bli mätta, det är glammigare och roligare att mingla runt. Dessutom blir det faktiskt billigare. Du kan använda dyra ingredienser, men eftersom det behövs så lite som tilltugg blir det billigare i slutendan. Det är helt klart min favoritfestform.

2. Tema
Ha alltid ett tema när du planerar fest. Det behöver inte betyda att du måste ha en grandios maskerad, utan kan vara något lätt som exempelvis ett färgtema. Temat gör att festen ser snygg och genomtänkt ut. Den blir också mycket lättare att planera då man har en bana att tänka i med allt från inbjudan till efterrätt.

3. Fokusera på dina intressen
Basera festen på dig själv. Festen ska vara rolig att gå på men även att plannera. Så försök inte göra allt. Om du är intresserad av blommor, lägg fokus på blommor. Är du en hejare i köket, fokusera på maten. Älskar du badminton, kör en turnering på gräsmattan med drinkar och tilltugg. Fest måste absolut inte vara en 3-rättersmiddag utan kan vara vad som helst.

4. Fuskstäda
Ta fram fönsterputsen. Putsa på glansiga ytor som vattenkranar, dörrhandtag, bord och hyllor. Strunta i dammråttorna under soffan, de syns ändå inte. Städar gör du efter festen.

5. Städa toaletten
Det enda rummet du behöver städa ordentligt innan festen. De flesta av gästerna kommer att göra ett besök här. Dessutom tänder alla ljuset. Ställ fram en korg med tuggummi, munvatten och lukta gott-spray. Fyll badkaret till hälften. Placera ut flytande ljuslyktor i vattnet!

6. Möblera om
Skjut ihop möblerna du vill ha kvar i rummet till en eller flera sittgruppsöar. Förutom soffa, stolar och fåtöljer, kan du använda dig av kuddar och filtar. Festen blir mer social om du får flow i rummen.

7. Rena ytor
Flytta undan allt som inte känns party eller är ömtåligt - skor, jackor och prydnadssaker. Skapa rena ytor på bord, byråer, fönsterkarmar och bokhyllor. Då upplevs rummet större och gästerna får plats för sina drinkar.


Anmäl
2009-03-31 23:49 #1 av: Honungskaka

Vilken härlig artikel!

Anmäl
2009-04-01 00:27 #2 av: Mysan59

Vilka bra tips!

Anmäl
2009-04-01 13:03 #3 av: Strumpa

jättebra Dojdan! :)

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-04-02 16:04 #4 av: Faxlin

Super bra artikel verkligen.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2010-12-01 13:17 #5 av: Farwuq

putt

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2010-12-05 19:30 #6 av: Mitralis

Bra puttGlad

Anmäl