Inbjudningskort

Samma inbjudningskort i alla affärer?

2011-08-17 12:12 #0 av: Gunlog

Varför inte göra egna? Eller gör egna gratulationskort, julkort, påskkort, midsommarkort, tackkort....... Listan kan göras lång... Det nya som kommit för att stanna som alla har hört. Scrapbooking! Det kan vara väääldigt invecklat, men också väldigt enkelt!

Man behöver inte göra 49 vikningar på ett kort, det räcker med att man dekorerar lite lätt, så blir det hur bra som helst ändå. Ska barnen ha kalas? Sätt er i god tid och gör egna kort som h*n/de får ge till sina kompisar som ska bjudas till kalaset.

Det finns vissa mataffärer som har veckoartiklar, där man kan köpa set med scrapbooking. Det är precis lagom till barnen, eller för nybörjare.

Man kan göra sååå mycket med scrapbooking: tavlor, kort, askar och mycket mera.

Jag har fått tillåtelse av en god vän till mig att visa hennes saker här.

Något som gjorde mig fascinerad av vad scrapbooking innebär, var denna helt underbara kanna som hon gjorde, som ni även ser på första sidan.

 

Kort av alla dess sorter, gratulationskort, inbjudningskort, högtidskort, tackkort... Allt kan man göra... Dekorationer...

Tog mig också friheten att lägga ut en bild på hennes underbara julkalender. Den har hon gjort av tändstickaskar. Bara se vilket verk!

 

Du kan själv göra ett fång med blommor till någon. En mycket uppskattad present till farmor, mormor, moster, faster... Blommorna vissnar ju aldrig.

Kanske en hemmagjord ansiktskräm som har lagts i en vacker presentlåda som denna här?

 

Jag vill slutligen visa ett mycket vackert kort som också är gjort av min goda väninna. Jag kan säga att kortet blev mycket uppskattat av mottagaren.

 

Varför har jag lagt in alla fotona på vad min väninna har gjort?

Jo, jag vill visa er vad man kan göra själv. Det är så tråkigt med att köpa kort, eller att slå in i dessa presentpapper man köper i affären.

Man kan göra så mycket själv och det blir mycket, mycket mer uppskattat om det är handgjort av dig själv. Tänk så roligt när du sitter med dina barn och gör egna inbjudningskort till deras kommande kalas!

Min son fyller 6 år den 14 september, och jag har köpt en laddning med saker till att göra egna inbjudningskort. Det ska bli jätteroligt! Kanske jag tycker det är roligare än vad han gör! Tungan ute

Idén till denna skrift fick jag när vi var i Lund häromdagen. Vi gick förbi Panduro Hobby och de hade upp till 70% rea på sina varor. Vi gick in och tittade. Då såg jag deras scrapbookinghörna. Åh, vad det kliade i fingrarna! Men, jag har inte tid att sitta med scrapbooking nu. Jag har så många andra påbörjade projekt. De måste ju också avslutas.

Inne på Ifokus finns en egen sajt om detta. scrapbooking.ifokus.se

Jag tackar Pia för att jag fått ta del av hennes bilder till denna artikeln. Bilderna finns på hennes bloggsida. Där hittar ni mer info om hur man gör olika saker, även länkar till andra som också "scrapbookar", samt andra intressanta länkar.

Så! Kom igen nu! Sätt igång med klipp-och-klistra-verkstaden! Det är snart jul!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-08-17 12:34 #1 av: Puma77

Tack för de fina orden Gunlog.

Som nybörjare kanske just dessa saker kan se lite avancerade ut men det går att göra dem enklare med. Man gör efter sin egna stil helt nekelt och det finns inget rätt eller fel när man sysslar med scrapbooking.

Det gäller helt enkelt att ta till vara på saker som man kanske bara ligger där hemma och skräpar. Hur många har inte band, sidenband, snören, garn, knappar, ljusmanshetter (eller hur det stavas). Allt går att använda praktiskt sett.

Är man inte duktig på att färglägga stämplar så finns det färdiga som klistermärken att sätta på som också är väldigt fina.

Här kan jag visa ett mycket nekelt kort där jag i stort sett använt dubbelhäftande tejp, papper, kniv, klistermärke och en liten textstämpel.

Anmäl
2011-08-17 12:40 #2 av: Gunlog

Precis, Puma! Det finns varken rätt eller fel. Det är helt fritt! Och ja, jag har sidenband, knappar, formade saxar, bokmärken/stycken, gamla skosnören och mycket mer som egentligen skulle slängts.

Det är bara att gå efter sin egen fantasi, tycke och smak!

Tack än en gång, Puma, för att jag fick ta dina bilder till detta!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-08-17 12:42 #3 av: Puma77

Det är bara att låna bilderna du har min tillåtelse;)

Anmäl
2011-08-18 12:50 #4 av: Gunlog

Tack Pia!

Jag har aldrig gjort själv, så jag kunde inte ta egna foton...

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-08-18 15:08 #5 av: Mitralis

Wow, vilka underbart vackra konstverk Glad
Tack för en inspirerande artikel Glad

Anmäl
2011-08-18 19:09 #6 av: Farwuq

Ja det var söta kort.

Glad

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl