2011-12-15 10:58 #0 av: Gunlog

Nu sätter vi igång med nyårsförberedelserna här inne! Vi här hemma har inga planer för nyår. Det glöms bort varje år. Oftast så firar vi hemma för vi har en underbar utsikt över Malmö, Arlöv, Åkarp och Lund. Vi bor bra så det är ingen risk för att få någon raket på sig. Ingen är i närheten av oss. De som bor i området är oftast bortbjudna eller så håller de sig inne. Ett år när vi firade i grannkommunen Lomma, så gick vi till fotbollsplanen. Där var inte så hemskt mycket folk så vi kände att det var lugnt, men icke. Plötsligt kom en raket som slickade marken, rakt emot Kevin. Raketen smällde av ca 3 meter ifrån och det var en bjässe så Kevin stod i allt glitter från raketen. Jag blev livrädd, men kallade lugnt på Kevin så han förstod aldrig vad som hände. Nu tog ingen någon skada, men det var nära. Det känns bäst att hålla sig hemma.

 

Vad gör vi då på nyår? Vi äter och myser. Det är olika sorters mat. Ibland har vi 3 rätters och ibland har vi en maffig varmrätt och lite "nattamat" efter tolvslaget. Om vi firar tillsammans med någon annan så brukar vi hitta på olika lekar.

Vi brukar äta varmrätten vid 7-tiden på kvällen, så vi planerar efter det. Ska vi ha 3-rätters blir det något enkelt som t.ex. räkröra med några salta kex och till detta serveras någon välkomstdrink. Vi sitter och pratar lite och spelar Buzz. Buzz har vi olika kategorier av så det kan ta lång tid. Vår 6-årige son är också med, och även om han inte förstår så mycket så tycker han det är sååå roligt att trycka på knapparna. Han har faktiskt vunnit ett par gånger... Cool Buzz finns som barnkategori, men vi har inte införskaffat det. Vi har Fia med knuff, Diamantspelet, Yatzy... Ja, man kan ha mycket kul! Vad har man då till mat? Tja, en enkel rätt som t.ex. helstekt fläskfilé i ugn, plankstek... Man kan ha fondue eller kasslergryta. Man kan ha oxroulader... Tja, det finns så mycket att tillaga som är så enkelt. När det gäller fondue så rekommenderar jag att använda grönsaksbuljong, framför olja.

Vad ska man ha på sig? Ska man köpa nytt? Nej, varför det? Ta ett par snygga jeans, låna en vit skjorta från mannen och kavla upp ärmarna. Ha ett snyggt linne undertill och ha skjortan mycket uppknäppt. Ta ett tjockt "tingel-tangel"-halsband och ett svart brett skärp. Lite ögonskugga, rouge och mascara... Voíla! Nu är du färdig för nyår! Vad ska mannen då ha på sig? Tja. Ungefär detsamma. Ett par jeans, en enfärgad t-shirt och en svart kavaj. Bom! Där sitter den nyårsklädseln! Det behöver inte vara så maffigt! Ja, ska man på stor middag så gäller ju frack/kostym.

Ska man ha strutar på huvudet? Ja, varför inte? Vi har strutar här hemma. Dessa används varje år. Lite serpentiner på bordet också, förstås. Lille Kevin tycker det är så roligt med strutar, men han vill inte ha någon på sig. Det är bara vi vuxna som ska ha. Hahaha! Han är för rolig, den lille räkan!

Välkomna in att fråga på eller ge egna tips om nyår!

Med detta önskar jag och mina medarbetare Er alla Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År!

/Jenny

Sajtvärd