Mat & Dryck

Kladdkakans dag!

2013-11-07 20:00 #0 av: Gunlog

Idag den 7 november är det kladdkakans dag. Nom nom nom! Mumsigt! Choklad som är så gott! En god kopp kaffe, en cappuccino eller mjölk till... Det är smaskens...

Jag och sonen har vår lilla mysdag på fredagar. Då går vi till köpcentrat och fikar. Det blir alltid vars en kladdkaka. Jag ska ha grädde till, men han äter sin utan...

En väninna till mig har gett mig ett recept på kladdkaka. Hon har hittat det någonstans på nätet, men tyvärr vet jag inte var...

Jag delar med mig av detta goda recept till er...

Till kakan behöver du:

100 gram smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175*C. Smält smöret i en kastrull och när det har smält tar du bort det från spisen. Rör ner socker och ägg i smöret och blanda ordentligt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner dom i smörblandningen. Rör om ordentligt så att det blir riktigt blandat. Häll smeten i en form som du smort och bröat. Det ska vara en form med löstagbar kant. Sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med lättvispad grädde och några bär.

Klart!

Jag har serverat denna en gång och den blev väldigt uppskattad! Det är sällan jag bakar med choklad och kakao idag eftersom sambon är allergisk mot det. Men denna är riktigt god!

Hoppas det smakar! Lipar

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2013-11-07 21:31 #1 av: Rita-S

MEN! Jag har ju missat! Ingen kladdkaka blidde det på mig inte, kattastrof! Måste återhämta mig med det i mårn då! 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2013-11-07 21:36 #2 av: Gunlog

Ja, det får du göra.
Sambon tåler inte kladdkaka ju, men han har minsann bakat äppelkaka idag! Det har inte hänt sedan... Hmm... Låt mig tänka...

*tänker*

*tänker*


*tänker*

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2013-11-24 12:02 #3 av: Marinas Mix

Om man nu inte vill ha chokladkladdkaka, kan man ju testa den syrliga varianten, med citron och kokosGlad

1 citron
150 gram smör
2 ägg
2,5 deciliter strösocker
1-1½ tesked vaniljsocker (den större mängden om du har en stor citron)
1 deciliter vetemjöl
0,5-0,75 deciliter kokosflingor(den större mängden om citronen är stor)

Ugnen ska vara 150 grader

Formen jag använder är 20cm, smöra och bröa den

Smält smöret och låt svalna, medan du vispar socker och ägg pösigt.

Tillsätt sedan smöret, vaniljsocker, citronsaft och det rivna citronskalet

Blanda sedan ner mjölet och vispa på låg hastighet, tills smeten är jämn,  rör sedan ner kokosflingorna

Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.

Servera med vispad grädde och flisad choklad eller hallon

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2014-01-07 20:21 #4 av: Gasoline

Älskar kladdkaka och hade ingen aning om att den hade en egen dag.

Det ska absolut utnyttjas detta år, om jag kommer ihåg. Hihi

Anmäl
2014-01-07 20:44 #5 av: Rita-S

om inte har vi nog en liten påminnare när tiden kommer ;)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2014-01-07 21:10 #6 av: Gunlog

Jag och sonen har ibland lite extra mys. Då går vi till kaffeshoppen på shopping centrat. Det blir en cappuccino för mig, en läsk för honom och vars en kladdkaka! Jag äter min med grädde, naturligtvis! Han äter sin utan... Det är så smarrigt och vi njuter av varenda munsbit!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.