Övrigt

1:a advent

2013-12-01 20:44 #0 av: Gunlog

Så är då 1:a advent kommen igen. Men det är inte alla som tycker om julen. Det är många som inte firar pga att de har en annan tro.

Man kan läsa på olika forum, höra folk prata, och även se att det finns de som inte tycker om att fira jul. De tycker det är jobbigt med all stress, samma julmat år ut och år in. Trots att man äter julmat en gång om året, eller två, så är de så trötta på maten ändå.

Julklappar ska köpas och det är lika svårt varje gång för de man ska ge har redan allt eller önskar de sig bara dyra saker.

Många vill bara stanna hemma, men då blir den sur eller så känner man sig dum om man inte kommer till de man är bjuden till.

Många firar inte jul pga att de har en annan tro. Dock kan man se att nysvenskar köper julgran, adventsstakar och julstjärnor som de pryder sina hem och vrår med. De tycker att den svenska juletiden är mysig med alla vackra ljus som lyser upp den annars så tråkiga och mörka vintern. De firar inte julen, men vill ändå vara med och skapa en varm och härlig atmosfär.

Det finns de som inte firar jul pga att barndomen kanske inte var rolig, speciellt inte under juletid.

Det finns de som är alldeles ensamma och därför inte firar.

Det finns de som vägrar fira jul pga att den har blivit så kommersiell.

Det finns de som bor utomlands och därför inte firar jul. I alla fall inte på samma sätt som här hemma i Sverige.

Jag har varit både i Tyskland, Norge och Danmark under juletid. De har inte stjärnor och stakar i fönstren så som vi har. Vi vill gärna ha två av varje i fönsterna.

Jag tror vi i Sverige är de som kanske pyntar vårt hus med flest saker. Amerika har stoooora saker, men vi har nog mest. Så känner jag.

Själv är jag en inbiten julidiot. Nej, ingen jubelidiot, utan jul-idiot. Jag pyntar och pysslar så det står sambon upp i halsen redan nu 1:a advent.

Så nu ska jag pyssla vidare i min julstuga.

Till er som inte firar 1:a advent vill jag önska en fortsatt trevlig söndagkväll och en trevlig Kattens Dag som också är idag den 1:a december!


Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2013-12-04 17:33 #1 av: Farwuq

Jag gillar inte pynt.

Nörd

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2013-12-04 17:40 #2 av: Gunlog

Inte? Tur du inte är gift med mig då... Förlägen

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2013-12-04 17:56 #3 av: Gunlog

Adventsljusstaken på bilden har jag gjort själv. Den gjorde jag till sambons dotter och hennes kille. De har inte mycket jul hemma, och trots att jag erbjudit att de ska få av mig så har de sagt nej. Hon sa att hon inte ville ha 50 tomtar i sitt hem.

Jag har nog 150... Lyssnar på musik

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.