Annons:
Etikettandra-högtidsfester
Läst 6526 ggr
Gunlog
2013-12-17 12:20

Nyårsafton 2013

Då är det snart nyårsafton igen. Tänk vad tiden har gått fort... Jag tycker att jag satt på Daftö Camping i Strömstad för några veckor sedan, i 32-gradig värme, men det är bra mycket längre sedan. Och som vanligt så har vi glömt bort att bestämma något om nyår, så det blir nog att sitta hemma och mysa i lugn och ro igen... Men det gör inget. Vi har så mysigt ändå med god mat och spel och lekar, trots att vi är tre i familjen. Men så tänker jag på hur man kan fixa till så att det blir lite festligare och glammigare... Hmmm... Låt mig tänka...

Hattar är ju ett måste. Att köpa hattar är lite onödigt, tycker jag. Jag har hårt papper hemma som är vitt. Jag har både vattenfärger och olika dekorationsband hemma. Jag har glitter hemma… Undrar hur man kan fixa till det så det blir snyggt. Jag har ju en son på 8 år som kanske vill hjälpa till? Han favoritfärg är svart och röd, så det kan bli riktigt snygga hattar.

Vad kan man mer göra? Masker som täcker ögonen och går precis ovanför näsan? Ja, varför inte? Jag har ju det där pappret så det är nog ganska enkelt att pyssla ihop några festliga masker. Jag har pappersknivar så det blir fina linjer om jag skär ut hålen för ögonen. Lite färg på maskerna, några paljetter som limmas på och ett gummiband i, så är det klart.

Dukningen då? Mmmm…. Vi har vita tallrikar med svart dekoration på. Nu till jul har jag röd duk på matrumsbordet, men jag kan ju ta fram den vita duken istället. Sen har jag en mörkblå löpare som jag kan lägga i mitten. Jag har mörkblå stjärnor som är bordsdekoration som jag kan strö ut lite varstans på bordet. Jag tror jag har blåa och genomskinliga värmeljusstakar som jag kan ställa fram. Less is more, eller hur?

Men maten då? Ja, då har jag svårt att välja. Jag kan göra kallskuret med potatisgratäng. Jag kan servera fondue, men det hade vi förra året. Jag kan ta fram vår bordsgrill och ha olika sorters kött att tillaga. Jag kan göra min helstekta fläskfilé i ugnen…

Jag får nog suga lite på den karamellen… Men det blir nog bra när det blir klart!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Annons:
Upp till toppen
Annons: